دسته‌بندی نشده

ترفند های کاربردی با چسب حرارتی

در طول زندگی حتما از انواع چسب‌ها استفاده کردید؛ چسب‌ها انواع مختلفی دارند و هر کدام را برای کار به خصوصی می‌توانید استفاده کنید. چسب همه کاره، چسب چوب، چسب مایع، چسب قطره‌ای، چسب ماتیکی، چسب حرارتی و … انواع چسب‌های پر استفاده هستند. همانطور که گفتیم هر کدام از این چسب‌ها کارایی متفاوتی دارند و برای کارهای به خصوصی می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

از جمله پر مصرف ترین انواع چسب می توان به چسب حرارتی اشاره کرد. این نوع از چسب برای مصارف گوناگونی کاربرد دارد. به ویژه در مورد سطوحی که نباید با چسب همه کاره معمولی چسبانده‌شود، مانند چرم و فوم می توان از چسب تفنگی یا حرارتی کمک گرفت. این ها به راحتی در هر فروشگاه نوشت افزار، خرازی، فروشگاه تخصصی چسب، ابزار فوشی ها و… پیدا می شوند و قیمت مقرون به صرفه ای دارند. همچنین بدون بو هستند و این باعث می شود که در حین استفاده از آن ها دچار حساسیت و آسیب به دستگاه تنفسی نشوید. با مقاله ی ” ترفند های کاربردی با چسب حرارتی” با ما همراه باشید.

چسب حرارتی چیست؟

چسب حرارتی ماهیتی پلاستیکی داشته و برای کار باید حرارتی به آن اعمال شود. به این صورت که این چسب از جنس پلیمر/ رزین بوده و به شکل لوله‌ای تولید می‌شود. در نتیجه به منظور استفاده از آن چسب لوله‌ای را درون تفنگ مخصوص قرار می‌دهند. این تفنگ توسط سیم به پریز برق متصل شده و انرژی الکتریکی را به حرارتی تبدیل می‌کند.

از آنجایی که یکی از ماده‌های اصلی این چسب از جنس پلیمر است با اعمال حرارت ذوب شده و در سایه وجود رزین خاصیت چسبندگی پیدا می‌کند. لوله چسب ذوب شده توسط حرارت بر روی سطوح مورد نظر اعمال شده و باعث چسبیدن آن‌ها به یکدیگر می‌شود طبق این گفته‌ها می‌توان متوجه شد که چسب تفنگی در ابتدا حالت جامد داشته و در حین استفاده با اعمال حرارت به مایع تبدیل می‌شود. در نهایت نیز چسب دوباره کاهش دما داده و به جالت جامد تبدیل می‌شود. همین موضوع سبب به وجود آمدن ویژگی‌های منحصر به فرد و همچنین کاربردهای متفاوتی در این چسب می شود.

چسب حرارتی

کاربرد چسب حرارتی

از چسب های حرارتی می توان برای چسباندن طیف وسیعی از سطوح از مقوا، فلز، شیشه، چرم و چوب گرفته تا سرامیک، پلاستیک، لاستیک، پارچه و فوم استفاده‌ کرد. ویسکوزیته بالای یک چسب حرارتی آن را برای استفاده بر روی بسترهای غیر متخلخل و متخلخل مناسب می کند که در غیر این صورت چسباندن آن ها با یک چسب مبتنی بر حلال دشوارتر است.

چسب های حرارتی در همه‌ی مصارف تجاری و مسکونی در بسیاری از صنایع مختلف برای کاربردهای بی شماری استفاده می شوند. این ماده در بسته بندی مواد غذایی، نجاری، مونتاژ محصول، برچسب زدن، اسباب بازی های کودکان، هنر و صنایع دستی و غیره کاربرد دارد.

نکاتی مهم و کاربردی در خصوص استفاده از چسب حرارتی

  • چسب تفنگی به عنوان یک چسب همه کاره شناخته می‌شود. به طوری که می‌توان از آن برای چسباندن سطوح مختلف مثل کاغذ، شیشه، پارچه، چوب، پی وی سی، فلزات و … استفاده کرد. اما در این میان توجه داشته باشید که در اجسام حساس به حرارت و دمای بالا استفاده از این چسب می‌تواند نادرست باشد.
  • قبل از استفاده از این چسب حتما باید سطوح دو جسم تمیز شود. در غیر این صورت قدرت چسبندگی آن تا حد زیادی کاهش خواهد یافت.
  • از آنجایی که چسب حرارتی یک ماده ترموپلاستیک به شمار می‌شود استفاده از آن برای چسباندن سطوح با حرارت خیلی پایین یا خیلی بالا توصیه نمی‌شود.
  • توصیه می‌شود بعد از چسباندن دو سطح به یکدیگر توسط چسب تفنگی حتما نیروی فشاری به مدت چند ثانیه بر روی آن‌ها اعمال کنید.
  • ناگفته نماند که اگر بعد از چسباندن دو سطح به یکدیگر توسط چسب حرارتی در محیطی بسیار گرم یا تحت حرارت بالا قرار بگیرد خاصیت چسبندگی آن از بین خواهد رفت.
  • توجه داشته باشید که حتما باید فاصله ذوب شدن چسب ناشی از اعمال حرارت تا چسباندن دو سطح به یکدیگر بسیار کوتاه باشد. در غیر این صورت چسب سفت شده و دوباره نیاز به اعمال حرارت خواهد داشت.

چند ترفند و کاربرد خلاقانه با چسب حرارتی

شاید برایتان جالب باشد بدانید چسب حرارتی ساده ی در خانه علاوه‌ بر چسباندن، کاربردهای دیگری هم دارد. چسب حرارتی تفنگی یک ابزار شگفت انگیز و کاربردی برای هر کارگاهی می باشد. فارغ از اهمیت قدرت نگهداری و چسبندگی فوری، عایق بودن چسب و یا نرم بودن آن ؛ این ابزار یک ابزار کاربردی است که باید در اختیار داشته باشید. در ادامه  با “آنا شیمی آراز ” همراه باشید تا چند کاربرد شگفت انگیز این چسب را بررسی کنیم:

ساخت گیره برای چوب لباسی

ساخت گیره برای چوب لباسی با چسب حرارتی امکانپذیر است. این ترفند  با چسب حرارتی برای جلوگیری از لغزش لباس‌ های ابریشمی، ساتن، نخی و لباس‌ هایی که از روی چوب لباسی سُر می‌ خورند، بسیار مناسب است. برای این کار باید روی گوشه‌های چوب لباسی کمی چسب حرارتی بزنید و صبر کنید تا خشک شود. این ترفند که نوعی کاردستی با چسب حرارتی است، لغزنده‌­ترین لباس‌ها را هم روی چوب لباسی نگه می‌ دارد.

محافظ کابل‌های آسیب‌دیده

ساخت محافظ کابل های آسیب دیده با چسب حرارتی امکانپذیر است. اگر کابل یا شارژرتان آسیب دیده، اما هنوز قطع نشده و کار می‌کند، به جای دور انداختن آن، با یک فنر و چسب حرارتی دوام و ماندگاری آن را بیشتر کنید برای این کاردستی با چسب حرارتی اول فنر را روی محل خراش سیم بپیچید و بعد روی آن را با لایه ضخیمی از چسب بپوشانید. با این کار شما یک عایق برای سیم یا کابلتان ساخته‌ اید تا کمتر آسیب ببیند و خراب تر نشود. اگر زیبایی ظاهر کابل برایتان مهم است، از چسب حرارتی بی رنگ استفاده کنید.

ساخت ضربه گیر کابینت

اگر درهای کابینت خانه‌ تان آرام‌بند ندارد، این ترفند کاردستی با چسب حرارتی برای شما کاربردی است. کابینت‌ هایی که درهای خودکار فنری دارند، هنگام بسته‌شدن صدای بلندی ایجاد می­‌کنند. شما   می‌ توانید با ریختن کمی چسب حرارتی در محل برخورد در با قاب کابینت، چند نقطه نرم بسازید تا از این صداها جلوگیری کنید. این نقطه های کوچک چسب مثل ضربه‌ گیر کابینت‌ عمل می­‌کنند پیشنهاد می‌کنیم برای حفظ ظاهر زیبای کابینت‌ها برای این کاردستی با چسب حرارتی از چسب حرارتی بی­‌رنگ استفاده کنید.

ساخت پاک­‌کن ساده و سریع

یکی از انواع کاردستی با چسب حرارتی همین ساخت پاک‌ کن است. شما می‌توانید به کودک خود کمک کنید تا با ساخت پاک ‌‌کن ساده و سریع برای خودش ، حسابی خوشحال شود. برای این کار یک مداد سیاه معمولی بردارید و انتهای آن را چسب حرارتی بزنید. سعی کنید چسب زیادی بزنید تا وقتی از آن استفاده می­‌کنید، خراب نشود. حالا اجازه دهید چسب کاملا خشک شود و بعد از آن به عنوان پاک‌کن استفاده کنید. چسب خشک‌شده می‌تواند مثل پاک ‌کن مداد را پاک کند. مثل همیشه برای این کاردستی با چسب حرارتی از چسب بی‌رنگ استفاده کنید تا ظاهر مداد و البته کاغذ خراب نشود.

نگه ‌دارنده انگشتر

اگر شما هم حلقه­‌ها و انگشترهایتان را گم می‌­کنید و اغلب دنبال آن‌­ها می­‌گردید، نگه ‌دارنده انگشتر با چسب حرارتی را درست کنید. برای ساخت این کاردستی با چسب حرارتی به یک کتاب یا دفترچه بلااستفاده نیاز دارید اول چند صفحه اول و آخر کتاب یا دفترچه را به جلد آن بچسبانید. بعد هر صفحه را طوری قرار دهید که شکل قطره شود و آن را به صفحه بعدی بچسبانید. حالا حلقه‌­ها و انگشترهای خود را بین کاغذهایی که مثل قطره­ شده قرار دهید.

جمع‌بندی

در این مقاله سعی کردیم تا شما همراهان همیشگی را با چسب تفنگی ، ویژگی‌ها، مزایا و کاربردها و ترفندهای خانگی آن آشنا کنیم. همان طور که گفته شد این چسب بر مبنای اعمال حرارت ذوب شده و باعث چسباندن دو سطح به یکدیگر می‌شود. بنابراین استفاده از آن در سطوحی که احتمال آسیب دیدن در نتیجه اعمال حرارت دارند توصیه نمی‌شود. همچنین گفته شد که برای رسیدن به نتایج مطلوب چسبندگی حتما باید سطوح تمیز بوده و عاری از هر گونه آلودگی باشند. در صورت توجه به این موارد و البته داشتن یک خرید باکیفیت می‌توانید از مزایای این چسب بهره‌مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *