چسب ها در زندگی امروزی کاربرد های بسیار زیادی دارند، و امکان دارد هر یک از ما در طول زمان به آن ها نیاز پیدا کنیم. انواع چسب در مصارف مختلف استفاده می شوند و ممکن است در خانه یا محل کار و یا در مدرسه مورد نیاز شما قرار بگیرند. در این مقاله به “بررسی انواع چسب های پرکاربرد برای مصارف خانگی” می پردازیم .معمولا در بین انواع چسب های موجود در بازار، چسب 123 و چسب همه کاره بیشترین استفاده را دارد .از انواع دیگر چسب های پرکاربرد میتوان به چسب آکواریوم و قطره ای اشاره کرد.
طیف گسترده ای از چسب های با کیفیت برای استفاده در خانه در بازار موجود است،اما برای اینکه بدانید کدام چسب مناسب کار شما است با این مطلب از “آنا شیمی آراز” همراه باشید تا به بررسی آنها بپردازیم. همچنین برای خرید انواع چسب صنعتی به دسته بندی چسب ها در فروشگاه “آنا شیمی آراز” مراجعه کنید.
یکی دیگر از انواع چسب های پرکاربرد برای مصارف خانگی چسب 123
همانطور که از نام این چسب مشخص است، سرعت خشک شدن این چسب خیلی بالاست و دو سطح را خیلی راحت به هم متصل میکند. عملکرد این چسب تا حدود زیادی به چسبهای قطرهای شباهت دارد. این چسب دو قسمت داشته و شامل چسب و اسپری خشک کننده است. روش استفاده صحیح به این صورت است که باید ابتدا سطح را کاملا به چسب آغشته کنید سپس روی آن اسپری خشک کننده زده و بلا فاصله دو تکه را به هم بچسبانید.
یادتان باشد که این چسب کاربردهای زیادی دارد و وجود آن برای بسیاری از کارها در خانه الزامی است. تقریباً هر خانه دارای یک چسب 123 است و این چسب یکی از چسب های بسیار قوی در جهت اتصال ، فلزات، پلاستیک، ام دی اف ، سرامیک، کاشی، سنگ و چوب و… به شمار می رود.
چسب نواری
شاید بیشترین استفاده از چسب نواری در خانه برای کادو کردن و جلد کردن کتاب ها ست. این نوع چسب { چه شیشه ایی و چه کاغذی } در قالب نوارهای باریک و بلند و در ضخامت، طول و عرض مختلف عرضه می شود. برخی از چسب های نواری در برابر آب، نور خورشید و حرارت مقاوم هستند. همچنین چسب های نواری اغلب دو طرفه هستند به این صورت که قابلیت چسبندگی به دو سطح مختلف را دارند.
برای چسباندن مواد مختلف می توانید از چسب نواری استفاده کنید. شما می توانید چسب نواری را به طور دلخواه برش دهید و از آن ها برای بسته بندی، کارهای دستی و صنایع مختلف استفاده کنید. همچنین به کمک چسب نواری می توانید قطعات کاردستی را به هم بچسبانید و در صورت لزوم آن ها را به سرعت جدا کنید. برای اتصالات موقت نیز از چسب نواری استفاده می شود.
چسب ماتیکی
چسب ماتیکی یکی از انواع چسب های خمیری است که داخل استوانه ای قرار دارد و مانند ماتیک با چرخاندن ته استوانه، چسب به بیرون می آید و می توانید برای چسباندن کاغذ یا مقوا از آن استفاده کنید.
قدرت این چسب خیلی زیاد نیست و دانش آموزان بیشترین استفاده از آن را دارند و عمده کاربرد آن برای چسباندن کاغذ یا مقوا می باشد. این چسب نباید در معرض هوا بماند وگرنه سریعا خشک می شود. پس بعد از هر استفاده ای حتما به طور کامل درپوش آن را ببندید.
چسب برق
چسب برق یکی دیگر از چسب های خانگی به حساب می آید. درست است که این چسب برای فعالیت تخصصی طراحی شده ولی از آنجایی که در هر خانه ای می توان آن را یافت و استفاده از آن نیز ساده است، آن را در دسته چسب های خانگی قرار می دهیم. نوار چسب برق یا لنت برق برای اتصال سیم ها و جلوگیری از برق گرفتگی کاربرد دارد.
این چسب ها انواع و رنگ های مختلفی دارند که هرکدام برای نشان دادن ولتاژ خاصی استفاده می شوند و معمولا ازنوار چسب های بزرگتر برای عایق کردن سیم های ضخیم تر استفاده می شود. این نوار چسب در ساختمان سازی نیز کاربرد فراوانی دارد.
چسب قطره ای
چسب قطره ای نوعی چسب فوری و بسیار قدرتمند است که با ایجاد یک لایه بر روی سطوح، پس از اتصال دادن قطعات، اثر زیادی بر روی سطح باقی نمی گذارد و برای ساخت و ساز و تعمیرات، اتصال انواع کاغذ و چسباندن پلاستیک و سایر فعالیت ها مفید است.
یک نکته خوب درباره چسب قطره ای این است که برخلاف بعضی از چسب های دو جزئی از قبیل چسب دوقلو و 123، چسب قطره ای برای چسباندن سطوح، به مادهی اضافه نیاز ندارد و از مادهی خشک کن بی نیاز است. خشک شدن چسب قطره ای، با کمک قطره های آب سطوح به همراه ذرات خارجی انجام می شود. فرایند خشک شدن چسب قطره ای به سرعت و در کمتر از 15 ثانیه انجام می گیرد.
چسب های قطره ای که در تیوپ های 2 و 3 گرمی عرضه می شوند، به دلیل ویژگی های خوب و خاص خود در بسیاری کاربردهای خانگی ، تزییناتی و دکوراسیون، طراحی و تزیین ناخن، ساخت کاردستی، پوشاک و کفش و موارد مشابه به خوبی به کار گرفته می شود. این چسب قادر است اتصال سطوح و اجسام لاستیکی، پلاستیکی، سیلیکونی، کائوچویی و سایر قطعات را هم به خوبی انجام می دهد.
چسب همه کاره
چسب همه کاره نامی آشناست که تقریبا باید گفت گذر اغلب ما به آن افتاده است. این چسب، پلیمری است که درون استون یا تینر حل شده و پس ترکیب با حلال چسب از پلیمر جدا شده و در نهایت مادهای سخت ایجاد میشود. همچنین استفاده از این چسب محدودیتهایی نیز دارد. برای مثال؛ از این چسب نمیتوان روی قطعات فومی استفاده کرد زیرا با داشتن حلالهای نفتی باعث خورده شدن فوم میشود.
این چسب به دلیل ساختار ویژه اش کاربردها ی زیادی دارد و در موارد مختاف مانند : چسباندن مواد از جنس های مختلف از جمله پلاستیک ، لاستیک ، کاغذ ، چرم ، پارچه ، شیشه،سرامیک ، اسفنج ، فوم و چوب می باشد. در ضمن استفاده از آن آسان و سریع ست و نیاز به تجهیزات خاصی ندارد.
چسب سیلیکونی( چسب آکواریوم)
چسب آکواریوم یک نوع چسب سیلیکونی است که در خانه کاربرد دارد. این چسب از ترکیب مواد پلیمری با سیلیکون و اکسیژن تولید میشود. این مدل از چسبهای سیلیکونی بر اساس قدرت چسبندگی و میزان کشش سطحی به چند دسته مختلف تقسیم بندی میشوند . این تقسیمبندی با رنگ بندی استاندارد در اختیار کاربران قرار میگیرد. بر اساس این رنگ بندی چسب سیلیکونی شفاف دارای مقاومت کمتر و بسته بندی سفید و مشکی دارای مقاومت و قدرت چسبندگی متوسط و بسته بندی قرمز رنگ نشان دهنده قدرت چسبندگی بسیار بالا است.
چسبهای آکواریومی آنتی باکتریال هستند؛ بنابراین هیچ باکتری و قارچی نمیتواند در سطوح آغشته به این چسب رشد نماید. این مدل از چسبهای سیلیکونی در برابر نفوذ آب و رطوبت از مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند. استفاده از این چسبها برای جلوگیری از نفوذ آب در شکاف ها و ترکهای سرویسهای بهداشتی و آشپزخانه حاکی از مقاومت بالای آن در برابر آب است.
سخن آخر
با این حال، انتخاب چسب خانگی مناسب میتواند به عوامل متعددی از جمله نوع موادی که باید چسبانده شود، شرایط محیطی که در آن چسب استفاده میشود، زمان خشک شدن مورد نیاز و سطح استحکام مورد انتظار از اتصال بستگی دارد چنانچه برای پروژه خود نیازمند چسب مناسب بودید، با توجه به مطالب گفتهشده، تا حد زیادی توانستهایم شما را به هدف خود نزدیک کنیم..